ilmakuva alueesta

Jykia myy Jyväskylän vankilan ja yhdyskuntaseuraamustoimiston Senaatti-kiinteistöille

Jykia ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Rikosseuraamuslaitoksen vankilasta ja yhdyskuntaseuraamustoimistosta Jyväskylän Tourulassa. Senaatti-kiinteistöt käyttää alkuperäisen sopimuksen mukaista osto-optiota ja ostaa kiinteistöosakeyhtiön valtiolle.

Jyväskylän Tourulassa, Ramoninkadulla sijaitseva KOY Jyväskylän Tourula käsittää 3 000 neliötä kolmessa erillisessä rakennuksessa. Tontilla on asumisyksikkö, pajarakennus ja toimistorakennus. Myynti ei vaikuta vankilan eikä yhdyskuntaseuraamustoimiston toimintaan, vaan toiminta kiinteistössä jatkuu entisellään.

– Senaatti-kiinteistöt toimii valtion omistajahaltijana, ja valtion tavoitteena on pitkäaikaisten erityiskiinteistöjen pitäminen valtion omistuksessa. Tästä syystä Senaatti-kiinteistöt ostaa kohteen valtion taseeseen. Tämä helpottaa jatkossa laitoksen kehittämistä yhtenäisesti ja kustannustehokkaasti Rikosseuraamuslaitoksen tarpeiden mukaisesti, kertoo aluepäällikkö Marko Jalkanen Senaatti-kiinteistöiltä.

Jykia rakennutti ja NCC rakensi

Jykian rakennuttaman kohteen rakensi NCC vuonna 2020. Rakennushankkeen suunnittelussa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa Rikosseuraamuslaitoksen vuonna 2015 tehtyä vankilakonseptia avolaitosympäristössä. Lisäksi hankkeessa sovellettiin oikeusministeriön työympäristökonseptia toimistotilojen osalta. Lopputuloksena on kahden erillisen toimintayksikön fyysinen ja hallinnollinen yhdistäminen, mikä mahdollisti uudenlaisen kustannustehokkaan toimintamallin yhteisissä toimitiloissa. Tämä mahdollistaa entistä paremman tukeutumisen yhteiskunnan verkostoihin ja muihin palveluihin.

Kauppa perustuu Jykian ja Senaatti-kiinteistöjen välisessä vuokrasopimuksessa kirjattuun osto-optioon

– Kiinteistön myynti sopii hyvin exit-strategiaamme saada pääoma kiertoon alueen elinvoiman hyväksi. Pystyimme sopimaan kaupan ehdot jo hankkeen suunnitteluvaiheessa ja sen vuoksi kaupan toteutus saatiin hoidettua jouhevasti. Kauppahinta on noin 10 miljoonaa euroa. Kaikkien osapuolien mielestä nyt oli oikea aika myynnille ja ostolle, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Seija Takanen, Jykia Oy

040 519 5732

seija.takanen@jykia.fi

Aluepäällikkö Marko Jalkanen, Senaatti-kiinteistöt

040 565 5622

marko.jalkanen@senaatti.fi

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

TIlaa Jykian uutiskirje

Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa.

popup-cutout.png