Aluekehitys

Työpaikka-alueiden kehittäminen on pitkäjänteistä kehitystyötä.

Hyvällä suunnittelulla luodaan menestyksen mahdollisuuksia yrityksille. Keskiössä on aina ihminen, eli yritys ja sen työntekijät.

Tavoitteena on luoda toimivaa ympäristöä.

Kinkomaan Vitapolis
Kinkomaan Vitapoliksen päärakennus

Yhteistyöverkostot korostuvat aluekehityksessä

Jykia on ollut mukana kehittämässä mm. Jyväskylän Terässampo -aluetta, Muuramen Kinkomaan Vitapolista ja luonut startup-yrityksille toimitiloja vanhoihin Jyväskylän keskustan kiinteistöihin. Nyt olemme vahvasti mukana mm. Eteläportin ja Tourulankulman aluekehityksissä. 

Aluekehitys on pitkäkestoista ja suunnitelmallista työtä, jossa pitää nähdä tulevaisuuteen. Alueen kehittämisen suuntaviivat luodaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyötä tehdään tontin omistajien, kaavoituksen, rakennuttajien sekä yritysten kanssa. Aluekehityksen tavoitteena on luoda joustavia kokonaisuuksia, jotka palvelevat niin yrityksiä kuin asukkaitakin.

Tourulankulma

Tourulankulmasta rakentuu monipuolinen kaupunkikortteli, jossa on toimisto- ja palvelutyöpaikkoja sekä erilaisia asumisvaihtoehtoja, kuten vuokra-asumista, omistusasumista ja mahdollisesti palveluasumista. Suunnittelussa on pitänyt ottaa huomioon suunnittelualueen sijainti Kivääritehtaan arvokkaassa kulttuuriympäristössä sekä resurssiviisaat ratkaisut.

Aluetta kehitetään kaavakehitys- ja tontinluovutuskilpailun kautta. Kilpailun tarkoituksena oli löytää laadukas ja vaiheittain toteutettavissa oleva rakentamisen ratkaisu ja sen toteuttaja.

Tourulankulman kehitettävä alue
Eteläportin havainnekuva

Eteläportin noin 40 hehtaarin maa-alueet suunnitellaan älykkään teollisuuden, monimuotoisen ja ajan henkeen mukautuvan kaupan sekä lähiurheiluun painottuvan vapaa-ajan vaatimuksiin. 

Alue on lähtenyt rakentumaan vauhdikkaasti ja ensimmäisten yritysten toiminta uusissa tiloissa on jo alkanut.

Eteläportin aluekehitys on loistava esimerkki kuntien rajat ylittävästä yhteistyöstä.
Heikki Kinnunen
projektipäällikkö

Uudet tilat yritykselle?

Kerromme mielellämme lisää työpaikka-alueista.

TIlaa Jykian uutiskirje

Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa.