Ryhdytäänkö hommiin?

Luomme yrityksille mahdollisuuksia menestykseen kehittämällä toimitiloja.

Yrityksemme -
ketterä asiantuntijayritys palveluksessanne

Olemme luoneet ja säilyttäneet työpaikkoja Jyväskylän seudulla auttamalla yrityksiä toimitila-asioissa. Toimitilahankkeet ovat ydinosaamistamme ja haluamme jakaa osaamistamme yritysten hyväksi. Yhteistyömme on kevyimmillään vuokrasopimuksen allekirjoitus ja avainten ojennus ja kattavimmillaan koko hankkeen johtaminen tontin ja lupien hakemisesta rakennusprojektin hoitamiseen.

Tavoitteemme – hyvinvointia yrityksille ja työntekijöille

Mahdollistamme yritysten menestyksen luomalla asianmukaisia toimitiloja ja työolosuhteita. Lisäämme alueen elinvoimaa auttamalla alueelle sijoittuvia yrityksiä toimitila-asioissa. Kuntien omistamana yhtiönä meillä on vahva elinkeinopoliittinen tavoite saada yritykset menestymään alueella ja näin luomaan hyvinvointia alueen asukkaille.

Palvelumme – kiinteistökehitys ja yrityksen tilojen tehostaminen

Rakennutamme, vuokraamme, omistamme toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja Jyväskylässä, Muuramessa ja Laukaassa. Kehitämme vanhoja kiinteistöjä ja teemme toimitiloihin liittyviä hankkeita. Kaikki toimintamme perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ja saumattomaan kommunikointiin asiakasyrityksen kanssa.

100 m2
Omistuksessa ja hallinnoitavana
10
Työpaikkaa
1
henkilökuntaa

Kiinteistökehitystä jo 40 vuotta

Olemme olleet mukana mahdollistamassa Jyväskylän seudun kasvua luomalla tiloja työntekoon. Aikaisemmin toimimme nimellä Jykes Kiinteistöt. Opimme historiasta ja kehitämme toimintaamme yritysten nykytarpeita vastaavaksi. Nyt ja tulevaisuudessa autamme yrityksiä kukoistamaan loihtimalla heille liiketoimintaa tukevia toimitilaratkaisuja.

Meidät omistaa Jyväskylän kaupunki (85%) sekä Laukaan (9%) Muuramen (6%) kunnat.

40 vuotta yritysten hyväksi

Olemme työskennelleet neljäkymmentä vuotta Jyväskylän seudun hyväksi. Tiedämme, että olemme outolintu Suomen maassa, koska harvalla kaupungilla on vastaavanlaista työkalua elinkeinopolitiikan työkalupakissaan. Kannamme ylpeydellä oudon mainetta, koska olemme saaneet vuosien aikana paljon hyvää aikaan. Kun me pystymme auttamaan yritystä toimitila-asioissa, yritys voi toimia juuri oikeanlaisissa tiloissa menestyksekkäästi. Yrityksen menestymiseen vaikuttavat tyytyväiset ja osaavat työntekijät. Jos ihmisillä on töitä, on perheillä hyvinvointia ja kaikki voittavat. Tämä ketju ruokkii toinen toistaan ja kannustaa meitäkin ponnistelemaan yhteisen hyvän vuoksi. Koska kaikki liittyy kaikkeen, on työllä ja työtiloilla merkitystä.

Woodspinin tehtaan julkisivu. Kuva SRV.
työn teon meinikiä

Mukana muutoksissa

Tarpeet muuttuvat ja toimintaympäristö muuttuu. Yrityksiä syntyy ja yritysten kasvulle tulee mahdollisuuksia. Toisaalta joskus yritysten kannattavuus heikkenee ja tuotanto pienenee. Molemmissa tilanteissa haluamme olla yritysten tukena ja auttaa toimitiloja mukautumaan vallitsevaan tilanteeseen. Yhdessä tekemällä ja pohtimalla saadaan asiat hoidettua aina parhain päin.

Kohti uusia hankkeita

Jykian polku on ollut vaiheikas, mutta tahtotila on aina pysynyt samana: haluamme olla yritysten kumppani ja mukana lisäämässä alueen hyvinvointia. Olemme vastuullinen toimija ja samaa vastuullisuutta vaadimme myös kumppaneiltamme. Olemme vuosikymmenien aikana tutustuneet monenlaisiin yrityksiin erilaisissa tilanteissa. Haluamme tutustua myös sinun yritykseesi ja miettiä yhdessä mitä voisimme tehdä yrityksesi ja työtekijöidesi hyvinvoinnin eteen.

julkisivu

Kehitetään, ostetaan ja vuokrataan kiinteistöjä kehitettäväksi

Meillä on pitkä referenssilista onnistuneista kiinteistökehitysprojekteista. Kun keskustelemme ja pohdimme asiaa kanssasi, löydämme parhaan mahdollisen ratkaisun. Jokaiseen hankkeeseen valitaan palvelut yrityksesi tarpeiden mukaisesti. Asiakkaitamme ovat myös kiinteistöjä omistavat tahot. Olemme valmiita ostamaan kiinteistöjä ja kehittämään niitä yritysten tarpeisiin soveltuviksi.

Tapa toimia – yhteistyö ja verkostot

Ketteränä kiinteistökehitysyhtiönä pidämme asiakkaamme puolta ja toimimme aidosti asiakkaan hyväksi. Meillä on hyvät suhteet ja laaja verkosto, jonka asiantuntemusta ja ammattitaitoa hyödynnämme. Kilpailutamme projektin osapuolet ja meillä on myös kaavoitus-, tontinluovutus- ja rakennuslupaprosessit hallussa. Silmissämme eivät pyöri eurot, vaan tahtotilamme on saada yritykset ja sitä kautta alueet ja ihmiset kukoistamaan.

Jykian henkilökunta

Omistajien suusta

Ajankohtaista

Woodspinin tehtaan julkisivu. Kuva SRV.

Woodspinin kuitutehtaan rakennustyöt valmistuneet Jyväskylään – tehtaassa hyödynnetään hukkalämpöä maailman mittakaavassa ainutlaatuisella tavalla

SRV:n toteuttaman Woodspinin kuitutehtaan rakennustyöt ovat valmistuneet Jyväskylän Eteläportissa kuukauden etuajassa. Kuntien omistama kiinteistökehitysyhtiö Jykia rakennutti tehtaan materiaali-innovaatioyhtiö Spinnovan ja selluyhtiö Suzanon yhteisyritys Woodspin Oy:lle. Rakennustöiden päätyttyä tiloissa jatkuvat kaluste- ja laiteasennukset. Jyväskylän eteläpuolella sijaitsevalle Eteläportin teollisuusalueelle valmistuvassa tehtaassa tullaan valmistamaan tekstiilikuitua puupohjaisesta selluloosasta tekstiiliteollisuuden tarpeisiin. Samassa kiinteistössä tulee toimimaan myös Spinnovan pääkonttori sekä Suzano Finland Oy:n MFC-laitos. Suzano on

Lue lisää »

Mietitään yhdessä miten yrityksenne tiloista saadaan tehokkaat ja työhyvinvointia lisäävät.

TIlaa Jykian uutiskirje

Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa.