Tontti sijaitsee Eteläportissa, ysitien vieressä.

Jykia rakennuttaa Spinnovalle kehräämön Eteläporttiin

Kiinteistökehitysyhtiö Jykian ja materiaali-innovaatioyhtiö Spinnovan yhteistyö jatkuu. Vuoden 2022 aikana Jykia rakennuttaa Spinnovalle kehräämön nyt rakenteilla olevan tuotantolaitoksen naapuriin. Esisopimus hankkeen toteuttamisesta allekirjoitettiin 10.3.2022.

Noin 2000 neliön rakennus kehräämölle

Jykia on varannut tontin Eteläportista, Muuramen kunnan puolelta, ja tontin tasaustyöt ovat jo käynnissä. Rakentaminen alkaa kesäkuussa ja kehräämö valmistuu keväällä 2023.

Noin 2000 neliön kehräämön rakentamisen kustannukset ovat noin 4 miljoonaa euroa, ja koneiden ja laitteiden investoinnin suuruus on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Jykia rakennuttaa uudet kehräämötoiminnalle räätälöidyt tilat ja vuokraa tilat Spinnova Oyj:lle.

– Meidän oli helppo jatkaa yhteistyötä Jykian kanssa. Tiedämme heidän pystyvän toteuttamaan hankkeen tiukassa aikataulussa ja korkealla laadulla, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja Janne Poranen.

Hankkeessa mukana vahvaa osaamista

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelut Oy ja esisopimus rakentamisesta on tehty Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa. Tontin esirakentamisen tekee Maansiirto Hämeenniemi Ky ja tuotannon prosessisuunnittelusta vastaa Elomatic Oy.

– Nopea reagointikyky ja vahva kokemus ovat Jykian valtit. Hanke on täysillä käynnissä ennen kuin muste paperissa on ehtinyt kunnolla kuivua, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

– Tämä on ensimmäinen Muuramen puolelle sijoittuva yritys Eteläportissa. Olemme tyytyväisiä, että Jykia, kuntien yhteinen kiinteistökehitysyhtiö, on onnistunut kehittämään Eteläportista näyttävän, kuntarajat ylittävän teollisuusalueen yhdessä muiden kumppanien kanssa, jatkaa Takanen.

Eteläportin vetovoimaan luotetaan

– Jykia aloitti tontin esirakentamisen ennen asiakasyrityksen varmistumista, koska uskoimme alueen vetovoimaan. Tämä oli hyvä päätös, koska nyt saamme rakennutettua Spinnovan kehräämön nopealla aikataululla, kertoo Jykian hankekehityspäällikkö Raili Kuosmanen.

– Muuramen kunta on ollut myös ketterä päätöksenteossaan, eli hoitanut lupa-asiat joustavasti ja auttanut hankkeen etenemisessä. Tie on rakennettu valmiiksi ja tontit lohkotaan juuri asiakkaan toiveen mukaisesti, jatkaa Kuosmanen.

Kehräämön tuotanto brändikumppaneille

Kehräämössä kehrätään SPINNOVA®-kuidusta lankaa, joka menee tuotekehitykseen Spinnovan brändikumppaneiden kanssa. Laitos on R&D-kehräämö, jossa myös kehitetään langantekoprosessia Spinnovan tarkoituksiin.

– Pyrimme käyttämään kehittämisessä myös suomalaista tekstiiliverkostoa siinä, missä voimme. Kehräämön ansiosta voimme tarjota brändikumppaneille heidän tarpeistaan riippuen kuitua, lankaa tai kangasta, kertoo Poranen.

– Tällä hetkellä arviomme kehräämön työllistämisvaikutuksen olevan noin 10 henkilöä, jatkaa Poranen.

Lisätietoja:

Seija Takanen

Toimitusjohtaja, Jykia

040 519 5732

seija.takanen@jykia.fi

Janne Poranen

Toimitusjohtaja, Spinnova

0400 138 711

janne.poranen@spinnova.fi

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

TIlaa Jykian uutiskirje

Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa.

popup-cutout.png