runko nousee maaliskuussa 2021

DBSantasalon tuotantolaitoksen runko nousee talvesta huolimatta

David Brown Santasalolla (DBSantasalo) on toimintaa 28 kohteessa ympäri maailmaa ja työntekijöitä yli 1 100. Suomessa DBSantasalo on erikoistunut teollisuusvaihteiden valmistukseen. Loppuvuonna 2020 Jykia ja DBSantasalo allekirjoittivat sopimuksen uuden tuotantolaitoksen rakentamisesta kumppanuushankkeena Jyväskylän Eteläporttiin. Investointi Suomeen osoittaa, että omistaja luottaa suomalaiseen osaamiseen ja täällä tehtyyn tuoteportfolion sekä palveluiden kehitystyöhön. Jykia kiittää DBSantasaloa luottamuksesta, että saamme rakentaa heille uuden modernin tuotantolaitoksen.

Tarve uudelle tuotantolaitokselle oli ollut olemassa neljä vuotta

”Alussa kartoitimme myös olemassa olevia tehdaskiinteistöjä Jyväskylän seudulla ja Jykia tuli jo silloin mukaan”, kertaa David Brown Santasalo Finlandin toimitusjohtaja Pekka Leskinen.

”Pohdimme useita eri vaihtoehtoja ja kävimme useita erilaisia keskusteluita. Uuden tehtaan rakentaminen ykkösvaihtoehtona alkoi kirkastua loppujen lopuksi vuoden 2019 lopussa”, jatkaa Leskinen.

Tuotanto- ja kokoonpanolinja tehdään kahdessa vaiheessa. Vuonna 2021 uudessa tehtaassa uusitaan täysin teollisuusvaihteiden sisäosien valmistus alusta loppuun. Vuotta myöhemmin myös loppu Jyväskylän Rautpohjassa olevasta vanhasta tehtaasta muuttaa perässä.

Nopeus ja rahoituskyky kallistivat vaa’an Jykian hyväksi

Päätös toteuttaa hanke Jykian kanssa oli monen asian summa. Muun muassa toiminnan nopeus ja rahoituskyky olivat ratkaisevissa rooleissa. Leskisen sanoin Jykian kanssa oli alusta asti helppoa ja suoraviivaista toimia. Jykialla oli myös riittävän leveät hartiat tämän kokoluokan hankkeeseen.

”Pyrimme olemaan ketteriä eli reagoimaan asiakastarpeisiin pitäen kuitenkin kaiken aikaa yhteinen tavoite niin kustannusten kuin aikataulunkin osalta mielessä”, kertoo Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

”Tämän kokoluokan hankkeiden toteuttaminen vaatii vahvaa kassaa”, lisää Seija Takanen.

Yhteistyössä suunnittelusta toteutukseen

Suunnittelu ja toteutus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä DBSantasalon kanssa sopien hankkeen laadusta ja varustetasosta. Jykialla on kokonaisvastuu hankkeen hoitamisessa alusta loppuun. Kiinteistökehityspäällikkö Kari Sensio Jykialta varmistaa, että kaikilla osapuolilla on jatkuvasti tarvittavat tiedot käytössä ja että päätökset tulevat ajallaan.

”Hankkeen onnistumisen kannalta on erityisen tärkeää, että suunnittelu ja työmaa toimivat koko ajan saumattomasti yhteen asiakkaan tarpeet huomioiden”, toteaa Kari Sensio.

Tuotantolaitos nousee jo Eteläporttiin

Maaliskuussa 2021 runko on jo noussut ja runsaslumisesta talvesta huolimatta hanke on aikataulussa.

”Hanke on edennyt hyvin ja Jykian toiminta on kaiken kaikkiaan ollut hyvin johdonmukaista koko ajan”, kiittelee Leskinen.

Hankkeen onnistumisen takaavat vahvat ammattilaiset

Jykian palveluun kuuluu myös hankkeen toteuttajien kilpailuttaminen. Hankkeen pääurakoitsijaksi valitiin NCC Suomi Oy. Hankkeen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto LPV Jyväskylä Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa Sweco Rakennetekniikka Oy, sähkösuunnittelusta Sweco Talotekniikka Oy, LVI-suunnittelusta Insinööritoimisto Mittatyö Timo Holopainen Ky, maa- ja pohjarakennussuunnittelusta Insinööritoimisto Geo-Control Oy ja tuotannon layout-suunnittelusta Elomatic.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

TIlaa Jykian uutiskirje

Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa.

popup-cutout.png