Digi and Game Center

Peliosuuskunta Expa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK toimivat primusmoottoreina peli- ja digikeskuksen perustamisessa Jyväskylään. Heillä oli ”sisäpiirin” tietoa Digi and Game Centerin tarpeellisuudesta. Jykia lähti mukaan kartoittamaan toimitiloja ja pian alkoikin tapahtumaan. Ideasta toteutukseen meni vain muutama kuukausi.

Digi and Game Centerin tavoite on tarjota yhteisöllinen ja matalan kynnyksen paikka yrityksille, tutkijoille, opiskelijoille ja opettajille peliliiketoiminnan kehittämiseen. Sijainti Matarassa ja kehittyvän Kankaan alueen kyljessä on erinomainen. Osaajapula alalla on suuri ja siksi halutaan näyttäytyä houkuttelevana alueena myös kansainvälisesti. Suomen ja samalla Jyväskylän kilpailuvaltti on yhteistyö ja vähäinen byrokratia. Tämä houkuttelee ulkomaisia peliyrityksiä Jyväskylään. Useimmiten sijoittuminen tapahtuu yritysoston kautta – kansainvälinen yritys ostaa pienen yrityksen ja saa näin jalansijaa.

Jyväskylässä on ollut pitkäjänteistä pelialan kehittämistä jo vuodesta 2012. Peliopetus on lisääntynyt ja peliala kansainvälistynyt. Samalla e-urheilu on tullut voimakkaasti esille ja menestyksen takaaminen tarvitsee oikeanlaisia tiloja. Toimitilojen on myös vastattava tähän tarpeeseen. Tiloja ja työpisteitä vuokrataan pelialan ja digitalisaation yrityksille ja Digi and Game Centerissä tullaan järjestämään kaikille avoimia peli- ja digialan tapahtumia. 

Digi and Game Center on ollut toiminnassa vuoden 2020 alusta ja konsepti on osoittautunut menestykseksi.

Toimistotiloista 80% varattiin viikon sisällä, kun tila julkistettiin viime vuoden heinäkuun lopussa. Digi and Game Centerin perustaminen on avaus ja tarjoaa mahdollisuuden myös laajentumiselle.

Poikkitieteellinen kokoonpano

Digi & Game Centerissä toimivat yritykset edustavat mm. pelialaa, ohjelmointia, graafista alaa, animaatio-, 3D- ja XR/VR/AR -tuotantoa, robotiikkaa, ICT-palveluita sekä musiikki- ja kulttuurituotantoa. Tilojen kysyntä kertoo keskuksen tarpeellisuudesta ja siitä, että Jyväskylässä ja Keski-Suomessa digi- ja peliala ovat aktiivisia sekä kasvua hakevia niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. 

Digi and Game Centerin operaattorina toimii peliosuuskunta Expa ja Jykia Oy on päävuokralainen. Yhteistyökumppaneiden lista on pitkä: Jyväskylän yliopisto, Uusyrityskeskus, Gradia, Expa, ja Jykia. Myös Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopisto.

JAA TÄMÄ ARTIKKELI

TIlaa Jykian uutiskirje

Lähetämme uutiskirjeen muutaman kerran vuodessa.

popup-cutout.png